Jumaat, 22 Januari 2010

Jeritan Kuntilanak ... Seram sangat ke?


SINOPSIS

Lila, gadis sederhana berteman dengan Reina dan Vivin. Ia jatuh cinta kepada Ferry, sementara Lila diam-diam juga jatuh cinta dengan Ferry. Keakraban Ferry dan Lila membuat Reina cemburu. Suatu hari Reina mengajak mereka ke villa orang tuanya. Meskipun tidak diizinkan oleh kakaknya, Yunita, yang khuatir Lila diserang asma, namun Lila tetap pergi bersama Reina.

Ternyata Reina berniat ingin menyingkirkan Lila. Dalam perjalanan, Lila dipancing (paham2 je la) untuk berenang disebuah danau dan mengakibatkan asmanya datang dan meninggal. Reina, Vivin, Bimo dan Ferry memutuskan meletakkan mayat Lila disebuah rumah tua dekat danau tersebut. Mereka berempat pun kembali ke Jakarta

Vivin dihantui mimpi-mimpi buruk tentang rumah tua itu dan akhirnya memutuskan untuk kembali ke rumah tua dan menguburkan Lila. Namun jenazah Lila hilang dan mereka berempat justeru menjadi korban satu demi satu. Yang tinggal hanya Vivin. Merasa bersalah, Vivin akhirnya menceritakan kejadian yang berlaku kepada Yunita. Mereka berdua kembali ke rumah tua dan berhasil menguak misteri rumah tua itu

Apakah Lila benar-benar meninggal atau tidak? Misteri apa yang tersembunyi tentang rumah tua tersebut?



Korang pi la tgk! kalau nak join gua... esok malam... gua ada kat GSC IOI Mall... :p

p/s: awek2 yang single sila hubungi saya... tiket freee .. kah-kah!

2 ulasan:

ariyon176 berkata...

bos..aku mmg suka citer hantu indon but now sume citer plot sama la.. mesti ada sekumpulan kawan yg girls pakai hot2.. pastu msuk salah umah ker.. buat kajian ker.. XPDC ker.. then jumpa hantu or terbawa barang hantu..pastu, last tinggal 2 org or 1 org jer.. pastu...bla..bla..bla.. sume sama jer..huhuhu

Kudu berkata...

@ariyon ... hahahhah tol tu... KLISE beb!

Related Posts with Thumbnails